top of page

TERVETULOA NEW YORKIN SUOMI-KOULUUN

Virve_Deutsch_edited_edited.jpg


Hei,

olen Virve Deutsch ja toimin New Yorkin Suomi-koulun puheenjohtajana. Olen ollut Suomi-koulun toiminnassa aktiiviseti mukana vuodesta 2016. 

Olemme voittoa tavoittelematon koulu, ja toimimme Finlandia Foundation New York Metropolitan Chapterin alaisuudessa. Toimintamme perustuu lukuvuosimaksujen lisäksi vapaaehtoistyöhön, yksityishenkilöiden lahjoituksiin sekä Suomi-seuran tukeen. 

Koulussamme on sekä oppilaita, jotka asuvat vakituisesti New Yorkin metropolialueella ja joille suomi on toinen tai kolmas kieli, että oppilaita, jotka asuvat täällä perheineen väliaikaisesti ja joiden äidinkieli on suomi. 

Koulumme Christopher Streetillä on olohuoneenomainen kohtaamispaikka, jossa oppilaiden vanhemmilla on mahdollisuus tavata toisia suomalaisia ja keskustella suomeksi. Järjestämme koulumme tiloissa vuosittain myös suomalaisiin juhlapyhiin liittyviä tapahtumia.

Vanhempien aktiivinen osallistuminen toimintaan on tärkeä osa toimintaamme. Olitpa sitten kiinnostunut opettamisesta tai vapaaehtoistyöstä, myyjäisten tai muiden tapahtuminen järjestämisessä, niin toivotamme sinut tervetulleeksi mukaan toimintaan. 


Nähdään taas syyskuussa Suomi-koululla!

 

P.S. Muista liittyä sähköpostilistallemme, niin saat tietoa toiminnastamme ja ajankohtaisista tapahtumista.         Pääset tilaamaan uutiskirjeen tästäLämpimin terveisin,

​​

Virve Deutsch,
​New Yorkin Suomi-koulun puheenjohtaja

TOIMINTA-AJATUS
USA and Finland flag on sackcloth Backgr

New Yorkin Suomi-koulu on voittoa tavoittelematon koulu, joka toimii lukukausimaksujen, avustusten ja vapaaehtoistyön varassa.

Ylläpidämme sukujuuriltaan suomalaisten lasten kielitaitoa ja tuemme kotona saatua kielen opetusta.

Opetuksen lähtökohtana on suomalainen kulttuuri-identiteetti. Käsittelemme opetuksessa ymmärtämistä, puhumista ja kirjoittamista. Opetuksen suunnittelussa pohjaamme Opetushallituksen Suomi-koulun opetussuunnitelma oppaaseen. 

Opetus perustuu oppilaskeskeiseen malliin, jossa opettaja valitsee sopivat työtavat ja opetusmenetelmät oppilaiden iästä ja kielitasosta riippuen.

Opetusteemoja ovat mm. suomalaiset juhlapyhät, ajanmääreet, luonto, luonnonsuojelu, eläimet, matkustus ja liikenne, suomalaiset perinteet, media ja mytologia.

Mikäli haluat tukea kouluamme ja tehdä lahjoituksen, niin pääset tekemään sen tästä.

Lahjoitukset Suomi-koululle ovat verovähennyskelpoisia USA:n tuloverotuksessa. Lahjoittamalla Paypalin kautta saatte kuitin joka käy tositteena verotukseen. 

KOULUMME HISTORIA
IMG_3228.jpg.HEIC

New Yorkin Suomi-koulu on toiminut 1990-luvulta lähtien. Suomi-koulu liittyi osaksi Finlandia Foundation New York Metropolitan Chapertia lokakuussa 2020. 

Opetus järjestetään osoitteessa
83 Christopher Street, New York , NY 10014.

bottom of page